Keşkek

 

Keşkek

        Düğünlerimiz, mevlitlerimiz ve özel günlerimizde pişirdiğimiz bu yemek bizim için olmazsa olmazlardandır. Buğdaydan yapılan keşkek akşamdan ıslanır, çömlekte soğan, zeytinyağı ile birlikte ocağa koyup kavurulur. Soğanlar pembeleşince altını kısarak ocakta bırakılır ilk suyunu çektiğinde bir kaba alınıp dövülür daha sonra tekrar boşaltılıp et suyu ve tereyağı ilave edilir. Suyunu çekinceye kadar ocakta kaynatılır suyunu çekince kapatıp sararak demlenmeye bırakılır. Ardından ikram edilmek üzere kaplara alınır.




Kaynakça;

T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı "Türkiye Kültür Portalı" Erişim: 14 Aralık 2023,  "https://www.kulturportali.gov.tr/turkiye/usak/neyenir/keskek284259"